Telefon (+45) 86 16 47 55

I sidste uge hev vi i Arne Elkjær tre dage ud af kalenderen og drog på studietur til Frankfurt am Main. Tre dages tætpakket program, som bød på mange spændende oplevelser i en by i rivende udvikling. Tre guider fra Guiding Architects førte os rundt i byen og fortalte passioneret om Frankfurts arkitektoniske udvikling.

Liggende skyskraber af 20.000 tons stål

Vi indledte studieturen i Frankfurt Lufthavn med en rundtur i den tilbyggede The Squaire, en ”liggende” skyskraber, som er konstrueret af intet mindre end 20.000 tons stål, har 145.000 m2 facade og har 97 elevatorer. En enorm bygning, som huser rigtig mange virksomheder, restauranter og hoteller, og som er bygget henover den nye langdistance ICE-togstation på store stålsøjler.

Manfred Grohmann og ECB Towers

På Deutsches Architektur Museum fik vi et spændende og indgående foredrag af arkitekt Manfred Grohmann fra Bollinger+Grohmann Engineers, som bl.a. står bag opførelsen af European Central Banks enorme domicil i Frankfurt, ECB Towers.

Frankfurt fra oven

Fra toppen af det 200 m høje cylinderformede Main Tower kunne vi se hele Frankfurt inklusiv de 40 % af byen tilplantede grønne områder, som omkranser byen på fineste vis.

I byens fem-etager høje shoppingcenter myZeil fik vi rundvisning af byggeriets projektarkitekt, som fortalte om centrets spektakulære tag, der snor sig om bygningen og sikrer naturligt lysindfald ned gennem alle etager.

Wienerschnitzlen og weissbeer

Når vi ikke travede byen tynd, indlagde vi kaffepauser på byens små pladser, hvor gamle bindingsværkshuse fra førkrigstiden blandede sig med høje nybyggede domiciler, som tilsammen giver byen den helt særlige stemning af Frankfurt. Hver aften samledes vi alle til fælles middag, og vi vinger såvel wienerschnitzel og weissbeer som middag på toppen af Main Tower af på listen over must-dos i herlige Frankfurt.

Nyhed - 18. august 2017

DHL-stafetten runder Arne Elkjærs indsamling til Hospitalsklovnene af med stor succes

Med i alt 5.395 km i benene har løbeklubben i Arne Elkjær samlet kr. 37.367 sammen...

Nyhed - 19. juni 2017

27-årig projekterer det ’svævende’ Madkulturens Hus

Jakob er 27 år og har to års erfaring som konstruktionsingeniør. Han arbejder netop nu...

Nyhed - 4. maj 2017

Annemarie Langkilde Vammen er ny teknisk chef

I hjørnekontoret på Bredskifte Allé har Annemarie Langkilde pr. 1. april 2017 indtaget stolen som...