Telefon (+45) 86 16 47 55

På Aarhus’ nye havneprojekt, Bassin 7, styrer projekteringsleder Louise Ingeman fra Arne Elkjær A/S samarbejdsprocessen direkte mod mål.

Nyt projekt på Aarhus Ø

Til Aarhus Ø projekteres lige nu et 14-etagers boligtårn samt to boligkarréer i hhv. fire og ni etager. Bygherrerne bag projektet er byudviklerne Rune Kilden og Stine Hindby, mens arkitekterne BIG Architecture og SLETH A/S har tegnet hhv. projektets boligtårn og de to boligkarréer med en fælles parkeringskælder. Projektet, som skal ligge i forlængelse af byens nye havnebad ved Bassin 7, omfatter samlet set ca. 19.000 m2.

Et alsidigt team

Til Aarhus Ø projekteres lige nu et 14-etagers boligtårn samt to boligkarréer i hhv. fire og ni etager. Projektet, som skal ligge i forlængelse af byens nye havnebad ved Bassin 7, omfatter samlet set ca. 19.000 m2. Sammen med et team af arkitektvirksomhederne BIG Architects og SLETH A/S samt ingeniørrådgiveren hamiconsult a/s, har Arne Elkjær A/S fået opgaven at projektere Aarhus Ø’s nye vartegn.

Projekteringsleder Louise Ingeman fra Arne Elkjær er meget spændt på sagen. Hun skal have teamet til at arbejde i en fælles retning, så projektet kommer til at opfylde bygherrernes ønsker til æstetik, økonomi og kvalitet.

”Det er min ambition at få projektets parter koblet sammen til en enhed, som arbejder mod samme mål. Som projekteringsleder er det min rolle at binde processerne sammen og sikre værdi i grænsefladerne mellem arkitekt, ingeniør og entreprenør. Overordnet set kan man sige, at jeg skal undgå, at der sker slip i projekteringsfasen – alle aktører skal kende deres omfang, og intet må falde mellem to stole”, forklarer Louise Ingeman, som er projekteringsleder hos ingeniørvirksomheden Arne Elkjær A/S.

Koordinering, respekt og samprojektering

Projektet er særligt, fordi de projekterende virksomheder arbejder på hver deres del af det samlede projekt, men det er afgørende, at de sammen opnår en helhed mellem de tre bygninger.

”Det er en spændende udfordring, at så mange aktører er samlet om ét fælles projekt, men det kræver en stor grad af koordinering, struktur, respekt for hinanden og fokus på samprojektering, for at få det hele til at gå op”, fortæller Louise Ingeman.

Af samme grund har teamet inddraget BKP (Byggeriets Konfliktråd og Procesfacilitering), som facilitator til bl.a. at udarbejde en fælles samarbejdsaftale mellem parterne.

”BKP bringer konkrete og håndgribelige værktøjer på bordet, så vi som team fra start er enige om samarbejdsform, kommunikation og forventninger til hinanden, og det er afgørende for processen”, uddyber Louise Ingeman.

At gå forrest som eksempel

Et felt hvor det er nødvendigt, at alle byder ind på lige fod, er i viljen til sammen at identificere en samarbejdsproces, som muliggør et konstruktivt samarbejde og i sidste ende et fuldendt projekt, som bygherrerne kan være stolte af.

”Jeg opfordrer til, at alle skal tænke over, hvordan vi hver især kan arbejde hen imod en velkoordineret og effektiv samprojektering. God kommunikation og tillid i mellem projektets aktører, kombineret med et godt humør undervejs, bidrager til, at processerne i projekteringen bliver så enkle og ukomplicerede som muligt.”

”Et fokus på, at vi er sammen om ét fælles projekt, og ikke fire delopgaver, er et centralt omdrejningspunkt, og det er min opgave som projekteringsleder at gå forrest og vise vejen”, forklarer Louise Ingeman.

Arne Elkjær på Bassin 7, Aarhus Ø

Sammen med et team af arkitektvirksomhederne BIG Architects og SLETH A/S samt ingeniørrådgiverne hamiconsult a/s, Consel ApS, Hundsbæk & Henriksen A/S og BKP ApS har Arne Elkjær A/S fået opgaven at projektere Aarhus Ø’s nye vartegn.

Tema - 23. maj 2019

Kære arkitekt, vi kan projektere pænere og billigere skalmursløsninger, hvis vi bruger hinanden

Arkitekter, ingeniører, entreprenører og ikke mindst bygherrer kan vinde på både udtryk, funktionalitet og økonomi,...

Projekt - 19. marts 2019

Træ sætter rammen om det bæredygtige kontorhus FRAMEHOUSE

FRAMEHOUSE i Dragør er realiseringen af en drøm hos bygherren, Kaj Ove Madsen KBH (KOM-KBH),...

Nyhed - 20. november 2018

Københavner-ekskursion med ”en kollega fortæller-koncept”

Interessen skærpes, når en kollega fortæller, og det gjorde Richard og Jimmie bl.a., da vi...